HISTORIEK

 

In oktober 1976 sticht een groepje vrienden de vzw “La Passerelle” in Watermaal-Bosvoorde, een opvangcentrum voor kinderen met een beperking, en verwelkomt haar eerste bewoner.

 

In 1999 twintig jaar na de stichting heeft “LA PASSERELLE” te kampen met een gebrek aan plaats voor de oudere kinderen en richt ze een nieuw centrum voor volwassenen met een beperking op : “Les Bolets”.

 

 

Vandaag werden zo in totaal drie opvangcentra en drie appartementen opgericht door “LA PASSERELLE”, allen inspelend op de constante vraag naar opvang en omkadering van kinderen en volwassenen met een beperking.

 

Ondertussen neemt één van de ervaren begeleiders van “La Passerelle” het initiatief om een dagcentrum voor volwassenen met een beperking op te richten om hen zo een meerwaarde in hun leven te bieden, en ook een fysieke activiteit in de openlucht.

 

Zo wordt de vzw Timber in 1986 opgericht,

in de vorm van een bosbedrijf gekoppeld aan de verkoop van brandhout.

L'asbl TIMBER

Situé à Bruxelles à proximité de la Forêt de Soignes, le centre de jour propose comme activité principale l’exploitation forestière.

De l'abattage à la livraison de bûche chez le client, nos bucherons prennent part à toutes les étapes de nos activités. 

Le centre offre à des jeunes qui sortent de l’enseignement spécial un lieu d’activité qui leur permet de fournir un travail réel tout en tenant compte de leurs limites. Ces jeunes ayant des difficultés à fournir le rendement exigé par les ateliers protégés ou manquant d’une rentabilité constante, pourront y recevoir une formation professionnelle.

Ils peuvent ainsi accéder à un statut plus valorisant qui est celui du travailleur. L’aspect productivité est faible, l’encouragement porte essentiellement sur la qualité du travail réalisé et non sur la quantité.


 

De kampen

 

Dichtbij of ver weg, de verkenning van een nieuwe regio is altijd een bron van ontdekking en avontuur. Elk jaar bieden wij onze houthakkers de gelegenheid om op reis te gaan.

 

Of het om bergwandelen, skiën of kanovaren gaat, het laat de groep toe om solidair te worden.

 

Is er iets bevredigender dan de top van een berg te bereiken ?

 

Roemenië, Frankrijk , Italië, Zweden, Noorwegen, Marokko, Tanzania, …, zijn bestemmingen die onze ploeg al heeft verkend.

 

Dit jaar zullen onze begunstigden naar Noorwegen en Auvergne vertrekken.

christmas-decoration-tree.png